OMS: Mai sunt 12 zile pana la Ziua Mondiala a Hepatitei

0
220

Mai sunt doar cateva zile pana la Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei, zi marcata in fiecare an pe 28 Iulie.

Tema din 2015 a Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitei este a€œHepatita – Preventie. Actioneaza acum!”, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Hepatita virala este cauzata de 5 virusuri distincte cu tropism hepatic. Infectia cu aceste virusuri conduce la aproximativ 1.45 milioane de decese in fiecare an.

Aceste virusuri sunt transmise prin intermediul apei contaminate si contaminari alimentare, precum si prin transfuzii cu sange sau contact cu alte lichide corporale, prin preparate injectabile nesigure sau relatii sexuale neprotejate. Infectia apare, de asemenea, de la o mama infectata cu un virus hepatic la copil.

Infectia prin toate aceste cai de transmitere pot fi prevenite prin interventii prompte si eficiente. Este important pentru toata lumea sa fie constienta de consecintele hepatitei si sa afle cum se poate proteja de contaminare.

Conform OMS, 2 milioane de oameni se infecteaza cu virus B sau C hepatic prin injectii sau transfuzii de sange in fiecare an. OMS mai precizeaza si ca 81% din copiii din intreaga lume sunt vaccinati impotriva hepatitei B.

Articolul precedentCampania „Ajuta-i sa-si regaseasca echilibrul”, desfasurata si in Cluj-Napoca
Articolul următorProiect pentru studentii la Universitatea de Medicina : 10 pasi spre o cariera medicala de succes