Prof. Constantin Dumitrache: In urma cu aproximativ 25 de ani eram 800 de endocrinologi. Acum numai 600!

0
49

in Romania,numarul specialistilor endocrinologi a scazut, conform unui comunicat de presa remis la redactia SanatateaTv.

Prof. univ. dr. Constantin Dumitrache, presedintele Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania (AECR) a spus ca a€œO alta provocare, dar si o alta asteptare, consta in pregatirea tinerilor, care influenteaza dinamica specialitatii. Din pacate, numarul endocrinologilor din Romania este inca extrem de mic. in urma cu aproximativ 25 ani eram 800, acum doar 600.”.

Desi numarul endocrinologilor a scazut, pacientul a ramas in centrul specialitatii.

Prof. univ. dr. Eduard Circo, presedintele Comitetului local de organizare a Congresului mentioneaza ca a€œExista o responsabilitate fata de trecut, deoarece endocrinologia mondiala a cunoscut un impuls major datorita premierelor inregistrate de endocrinologia romaneasca. Primii nostri endocrinologi au fost clinicieni de marca si, in prezent, endocrinologia romaneasca pastreaza aceeasi structura si acelasi concept: consultul pacientului ca element de baza in actul diagnosticului.”.

Cu ocazia sarbatoririi a 10 ani de la infiintarea Asociatiei se vor discuta, in cadrul editiei a X-a a Congresului AECR de la Constanta din perioada 2-5 septembrie 2015, si aspecte de comunicare medic-pacient ce constituie un rol cheie de altfel in endocrinologia clinica.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentOMS: Mai sunt 12 zile pana la Ziua Mondiala a Hepatitei
Articolul următorProblematica neuropatiei autonome, in prim plan la Scoala de Vara Neurodiab 2015