Programul de instruire a educatorilor in diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet”, Targu Jiu, 24 septembrie 2016

0
52

ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat necesita implicarea unei echipe multidisciplinare din care sa faca parte si asistentii medicali educatori. Acestia pot comunica mai usor cu pacientii si ii pot educa, la randul lor, astfel incat boala de care sa sufera sa fie mai bine inteleasa si sa devina complianti la tratament.

Abordarea persoanei cu diabet si comunicarea cu aceasta sunt doua dintre subiectele dezbatute in cadrul Programului de Instruire a educatorilor in diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet”, ce s-a desfasurat in data de 24 septembrie la Targu Jiu.

Tot in cadrul Cursului E-Diab, asistentii participanti au fost instruiti si cu privire la utilizarea unor dispozitive medicale specifice tratamentului diabetului zaharat. De altfel, notiunile teoretice prezentate au fost puse in practica in cadrul unor workshop-uri ce au avut drept obiectiv simularile de caz.

Coordonator local al Cursului E-diab Targu Jiu a fost dr. Lucretia Parcalaboiu.

La nivel national, cursul este coordonat de sef. lucr. dr. Cornelia Bala, fiind un proiect al Asociatiei Romane de Educatie in Diabet desfasurat cu sprijinul companiei farmaceutice AstraZeneca.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentPneumo Road Show 2016, Ploiesti
Articolul următorOMS: Aproximativ 18 milioane de oameni infectati cu HIV nu primesc tratament. Majoritatea nu stie ca este infectata