Program PHARE pentru persoanele cu disabilitati

0
203

SC Educatia 2000+ Consulting SRL a lansat la Galati, proiectul PHARE 2006 „impreuna, alaturi de ei!”, destinat integrarii sau reintegrarii persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

Potrivit coordonatorului de proiect, Orventina Leu, proiectul, in valoare de 116.000 euro, se deruleaza in judetele Galati, Vrancea si Tulcea si urmareste sensibilizarea opiniei publice generale, a angajatorilor si a persoanelor cu dizabilitati cu privire la drepturile fundamentale ale acestora de a trai in aceleasi conditii ca orice alta persoana si de a avea acces la toate tipurile de servicii si oportunitati.

Scopul proiectului „impreuna, alaturi de ei!” este de a promova incluziunea sociala, de a combate discriminarea si excluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati prin facilitarea accesului acestora pe piata muncii.

„Grupul tinta al proiectului il reprezinta persoanele cu dizabilitati medii si usoare, care au absolvit sau nu invatamantul obligatoriu, cu sau fara calificare. Proiectul va avea ca beneficiari directi 1.000 de persoane cu dizabilitati, medii sau usoare din judetele Galati, Vrancea si Tulcea care vor beneficia de activitatile proiectului, de 1.500 de unitati active din industrie, constructii sau comert si alte servicii care vor participa la campania de combatere a discriminarii pe piata muncii”, a declarat Orventina Leu.

Acesta a precizat ca proiectul, care se va derula pe parcursul a opt luni, are doua componente majore: campania media si lucrul direct cu beneficiarii.

Campania media „impreuna, alaturi de ei! Abilitatea din spatele dizabilitatii!” este derulata la posturile locale de televiziune si in presa scrisa.

Rolul sau este de a atrage atentia publicului larg, dar mai ales sectorului de afaceri asupra persoanelor cu dizabilitati ca segment important al societatii si asupra discriminarii acestora in ce priveste accesul pe piata muncii.

Persoanele cu dizabilitati vor participa, in cadrul proiectului „impreuna, alaturi de ei!” la sesiunile saptamanale de consiliere si orientare in cariera, la Zilele impreuna, alaturi de ei, intalniri lunare organizate pentru a inlesni interactiunea dintre persoanele cu dizabilitati si potentialii angajatori si la trei Targuri de joburi, organizate in fiecare judet.

Pentru sensibilizarea mediului de afaceri si atragerea acestuia in cadrul proiectului au fost stabiliti ca parteneri locali, camerele de comert, industrie si agricultura din Galati, Tulcea si Vrancea.

Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, in cele trei judete traiesc 28.047 persoane cu dizabilitati, dintre care 1.332 cu handicap mediu si usor, care vor fi incluse in acest program.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCancerul la san – Partea II
Articolul următorGermania: primul transplant de membre superioare din lume