John McCain a suferit o interventie chirurgicala de inlaturare a unei pete de pe fata

0
218

Candidatul republican la scrutinul prezidential din Statele Unite ale Americii (SUA), John McCain, care a suferit in trecut de cancer de piele, a suferit luni o interventie de rutina in urma careia i s-a inlaturat o pata de pe fata, a declarat un consilier citat de Reuters.

„A fost doar o interventie preventiva”, a declarat consilierul sau. El a descris pata, aflata in zona tamplelor, ca pe o alunita care era vizibila doar din profil.

McCain a avut patru melanoame maligne, un tip de cancer al pielii potential letal, dar acestea au fost inlaturate chirurgical in 1993. Trei dintre au fost neinvazive, fiind oprite la straturile superioare ale pielii. Un al patrulea insa a aparut la suprafata pielii si a necesitat o interventie chirugicala la tampla stanga in 2000. in timpul interventiei medicii au prelevat si o mostra de tesut limfatic pentru a determina daca afectiunea s-a raspandit si nu au descoperit semne de cancer.

Un supravietuitor al cancerului la piele, John McCain este predispus la reaparitia bolii, dar si a unor noi tipuri de cancer. Din acest motiv candidatul republican este supus unor controale medicale amanuntite o data la trei sau patru luni.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCancerul la san – Partea II
Articolul următorGermania: primul transplant de membre superioare din lume