Program pentru preventia diabetului

0
205

Ministerul Sanatatii Publice va aloca un fond separat pentru preventia diabetului si a bolilor metabolice. Programul se va desfasura in scoli si gradinite, prin Institutul „Nicolae Paulescu”, a anuntat acad. prof. dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Principalii factorii de risc pentru diabetul zaharat de tip II sunt obezitatea si stilul de viata modern. Din acest motiv, specialistii considera ca populatia trebuie educata, pentru a avea un stil de viata sanatos, o alimentatie moderata cu legume, cereale, fructe si cat mai putine grasimi. Acestia sustin ca adoptarea legii privind alimentele nerecomandate in scoli este extrem de importanta.

Prof. dr. Dan Cheta, presedintele Fundatiei pentru o Alimentatie Sanatoasa, spune ca diabetul face parte din categoria asa numitelor boli ale confortului. Prin programul pe care Ministerul Sanatatii Publice il va sustine, se doreste efectuarea unei educatii sanatoase a elevilor privind stilul de viata si necesitatea exercitiului fizic.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCentru european statistic de monitorizare a cazurilor oncologice
Articolul următorVirusul HIV ar putea fi invins!