Prognostic rezervat pentru minerii internati la Spitalul de Arsi

0
258

12 persoane si-au pierdut viata iar alte 14 au fost grav ranite in urma unor explozii produse sambata la mina din Petrila. Opt dintre cei 14 mineri raniti au fost adusi duminica, in Capitala.

Cinci dintre acestia primesc ingrijiri medicale la Spitalul de Arsi, in timp ce alti trei sunt internati la Spitalul de Urgenta Floreasca. Ceilalti 6 raniti sunt spitalizati in Petrosani, iar medicii sustin ca starea lor este una foarte buna.

Starea celor trei mineri internati la Spitalul Floreasca, nu este, insa la fel de imbucuratoare. Doi dintre ei sunt in stare critica dar stabila, al treilea fiind constient. Medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca a declarat ca o echipa multidisciplinara ii evalueaza pe cei trei pacienti odata la opt ore pentru a intocmi un plan de masuri terapeutice.

Nici starea celor cinci raniti internati la Spitalul de Arsi nu este una mai buna. Doctorul Cristian Nitescu, directorul unitatii sanitare, a declarat ca doi dintre pacienti prezinta arsuri pe 80, respectiv 85% din corp. Acestia vor suferi maine un transplant de piele cu omografe. Grefele nu vor substitui definitiv pielea victimelor, insa interventia este necesara pentru a sustine pacientii din punct de vedere hemodinamic si respirator. Toate cele patru victime au suferit arsuri pulmonare. Prognosticul specialistilor, este, asadar, unul rezervat. Potrivit declaratiei doctorului Cristian Nitescu, „fiecare zi care trece, este o zi castigata”.

Articolul precedentAsistenta de la „Grigore Alexandrescu” nu se dezminte!
Articolul următorExpozitie pentru specialistii din medicina dentara