Asistenta de la „Grigore Alexandrescu” nu se dezminte!

0
237

Asistenta de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din vina careia in luna martie a acestui an un copil de noua ani a suferit o interventie chirurgicala inutila, a fost implicata intr-un incident asemanator la sfarsitul lunii octombrie, informeaza Realitatea.

Potrivit unor surse din spital, aceasta a pregatit pentru operatie un copil sanatos, care nu necesita interventie chirurgicala. Medicul Dorin Rosca, medic primar chirurgie si ortopedie, a cerut sa fie adus din salon un pacient, pentru o operatie de apendicita, iar asistenta de anestezie la sectia de chirurgie II, Aurora Ştefan, a adus un copil care trebuia externat. Din fericire, medicul a recunoscut copilul si i-a atras atentia asistentei ca a adus un alt pacient.

Contactat, medicul Dorin Rosca a declarat ca inainte de a comenta situatia ar trebui sa discute cu asistenta implicata, deoarece nu-si aminteste cu exactitate incidentul. „Copiii se pot incurca foarte usor”, a spus acesta. „Astfel de situatii nu sunt iesite din comun pentru ca este vorba despre copii, iar acestia plang, se sperie si nu coopereaza cu medicii si asistentele”, a continuat doctorul Rosca. Mai mult, medicul sustine ca o parte din vina pentru producerea acestor inciente o poarta mamele care nu isi supravegheaza cu atentie copiii.

Pe de alta parte, conducerea spitalului „Grigore Alexandrescu” infirma acuzatiile aduse Aurorei Ştefan si sustine ca o astfel de situatie nu avea cum sa se produca deoarece asistenta nu mai intra in contact cu circuitul operator.

Articolul precedentSaptamana Mondiala a Diabetului
Articolul următorPrognostic rezervat pentru minerii internati la Spitalul de Arsi