Progesteronul, hormon sexual feminin ar putea avea un efect benefic asupra creierului, ajutand la recuperarea dupa atacuri vasculare cerebrale si dupa hemoragii, potrivit cercetatorilor din Marea Britanie.

Cercetatorii au formulat aceasta ipoteza dupa ce au analizat datele de la mai multe spitale si au observat ca intotdeauna, femeile se recupereaza mai bine decat barbatii dupa leziuni suferite la nivelul creierului. Acest lucru este posibil deoarece progesteronul care regleaza ciclul menstrual feminin este implicat si in procesele de vindecare cerebrala, insa in cazul barbatilor acest hormon se gaseste in cantitati mai mici. Pentru a sustine aceasta ipoteza, medicii intentioneaza sa realize un studiu pe un esantion de 1.200 de pacienti cu varste intre 17 si 70 de ani.

La studiu vor participa persoanele care sufera de leziuni cerebrale si vor fi tratate cu progesteron timp de o luna de la accident. in final evolutia lor va fi comparata cu cea a persoanelor care nu iau acest tip de tratament.