Testul non-invaziv, descoperit de oamenii de stiinta din Coreea de Nord le ajuta pe femeile insarcinate sa afle sexul copilului numai la cinci saptamani de sarcina.

Medicii de la un renumit spital din Coreea de Sud au descoperit ca daca extrag doua enzime din sangele femeii insarcinate, pot afla daca bebelusul este baiat sau fata la numai cinci saptamani de sarcina.

Descoperirea medicilor coreeni este foarte importanta deoarece, in acest fel poate fi aflat din timp riscul de transmitere a bolilor genetice de la mama purtatoare de gena alterata la fat, in functie de sexul copilului. Astfel daca fatul este de sex feminin, sunt 50% sanse ca acesta sa fie la randul sau purtator de gena alterata, dar fara ca boala sa se manifeste. Daca fatul este baiat , sansele sunt de 50% ca boala sa fie mostenita si sa se manifeste.

Deocamdata metodele disponibile de aflare a sexului copilului constau in tehnica invaziva, realizata in saptamana a XI- a de sarcina, cu riscul de a pierde sarcina si tehnica cu ultrasunete, dupa unsprezece saptamani de sarcina.