Magneziul din legumele si fructele consumate zilnic reduce riscul ca o persoana sa sufere un accident vascular cerebral ischemic, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la un prestigios institut de cercetare din Suedia.

in cadrul acestui studiu, expertii suedezi au analizat datele privind starea de sanatate a peste 250.000 de oameni din Statele Unite ale Americii, Europa si Asia. Rezultatele au evidentiat o incidenta scazuta de accidente vasculare cerebrale la persoanele care au consumat alimente bogate in magneziu.

De asemenea cercetatorii au calculat ca 100 de miligrame de magneziu suplimentar pe zi pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu aproximativ 9%. Astfel pentru barbati cantitatea zilnica necesara de magneziu este de 400 de miligrame, iar pentru femei cantitatea necesara este de 300 de miligrame.

Femeile insarcinate, persoanele cu un sistem imunitar slabit si cele vulnerabile la afectiunile cardiovasculare au nevoie de cel putin 450 de miligrame de magneziu pe zi.