Profesori si medici propusi pentru titlul de „Fii ai Argesului”

0
227

Peste 200 de personalitati din domeniile invatamantului, cercetarii si medicinei au fost propuse pentru acordarea titlurilor de „Fii ai Argesului” si de cetateni de onoare ai judetului, cu ocazia celei de-a doua editii a „Sarbatorilor Argesului si Muscelului”.
Pe lista de propuneri data publicitatii, de Consiliul Judetean (CJ) Arges, care organizeaza „Sarbatorile Argesului si Muscelului”, se regasesc numele a 237 de profesori, invatatori, cercetatori stiintifici si cadre medicale. Propunerile au fost facute de comunitatile locale si institutiile cu atribuitii in domeniile vizate din judetul Arges si vor fi supuse dezbaterii publice.
„Dorim sa-i cunoastem, pentru a-i pretui cum se cuvine, pe cei mai valorosi argeseni, fie ca sunt profesori sau invatatori, fie ca sunt medici sau asistenti medicali, fie ca lucreaza pe taramul cercetarii stiintifice, acasa ori dincolo de granitele judetului. Asteptam, in continuare, propuneri din partea institutiilor de resort, precum si din partea cetatenilor si a presei argesene, termenul limita de primire a propunerilor, insotite de cv-uri, fiind data de 15 august”, a anuntat presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu.
Titlurile de „Fii ai Argesului” si de cetateni de onoare ai judetului vor fi acordate pe 6 septembrie, in cadrul unei festivitati organizate la Complexul muzeal Golesti.
Primele titluri de acest gen au fost acordate anul trecut, la prima editie „Sarbatorilor Argesului si Muscelului”, unor academicieni, profesori universitari, scriitori, actori, artisti plastici, oameni de cultura, sportivi de performanta, inalti functionari publici, mesteri populari, solisti vocali si instrumentisti si jurnalisti originari din Arges.
Editia din acest an a „Sarbatorilor Argesului si Muscelului”, ciclu de manifestari culturale, stiintifice si artistice dedicate istoriei si valorilor judetului Arges, se va desfasura intre 11 august si 7 septembrie.

Articolul precedentAutoritatile sanitare botosenene cer populatiei sa bea apa minerala
Articolul următorRecomandari pentru copii pe timpul caniculei