Autoritatile sanitare botosenene cer populatiei sa bea apa minerala

0
218

Autoritatile sanitare din judetul Botosani recomanda populatiei din municipiul Botosani sa foloseasca, in aceasta perioada, apa imbuteliata pentru baut, ca urmare a turbiditatii apei din fantani si din reteaua de alimentare peste limita admisa.

Situatia a fost generata de viitura de pe Siret, care afecteaza apa pe care furnizorul de apa, societatea comerciala Apa Grup, o preia din acumularea de la Bucecea.

Epidemiologul sef al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Ecaterina Chihaia, sustine ca apa nu este nepotabila, insa poate fi utilizata doar dupa decantare.

”Turbulenta apei este crescuta, uneori chiar de zece ori fata de normal. Apa, pentru a fi consumata, trebuie lasata sa se decanteze. Noi am recomandat pentru consum apa imbuteliata, apa minerala. Recomandam atentie mai ales pentru cei care au probleme de sanatate”, a afirmat Ecaterina Chihaia.

in ultimele doua zile, Apa Grup a impus restrictii in furnizarea apei, limitand serviciile pe timpul noptii. Decizia a influentat si furnizarea apei calde.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMasuri ale MSP pentru prevenirea imbolnavirii persoanelor afectate de inundatii
Articolul următorProfesori si medici propusi pentru titlul de „Fii ai Argesului”