Reactiile in urma demisiei dr. Vasile Cepoi din functia de ministru al Sanatatii nu au intarziat sa apara, mai ales ca decizia a fost luata in contextul in care proiectul noii legi a sanatatii se afla in plina dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

„Aceasta demisie nu trebuia sa fie primita. Primul ministru a acceptat demisia, ceea ce e un lucru rau pentru sistemul de sanatate. Mai departe, cu Ministerul se va intampla ce s-a intamplat si pana acum. Vom vorbi foarte mult, vom face foarte putin, la buget vom discuta de sanatatea prioritate nationala si ne vom trezi ca iarasi avem cel mai mic buget dintre toate ministerele. Este un sentiment de nemultumire si un sentiment de mahnire ca oamenii competenti sunt eliminati si Romania nu iese chiar cu fata curata cum n-a iesit nici in momentul in care organele represive ale statului au incercat sa limiteze independenta profesionala a medicilor „, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania pentru SanatateaTv.ro.

Cat despre efectele demisiei dr. Vasile Cepoi din functia de ministru al Sanatatii asupra proiectului de lege, prof. univ. dr. Vasile Astarastoae precizat ca ar trebui sa existe discutii in acest sens.

„Nu am discutat cu factorii implicati in elaborarea legii, cred ca dr. Vasile Cepoi a acceptat sa fie consilier pe probleme de sanatate tocmai ca sa duca pana la capat acest proiect pentru ca nu vad in acest moment pe nimeni in Romania care sa poata duce la capat acest proiect in afara de dr. Cepoi, care l-a gandit, s-a intalnit cu mii de oameni, are in minte cum sa construiasca si trebuie sa construiasca o noua lege”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae .