Prof. univ. dr. Octavian Crețu: Dezvoltarea spitalelor universitare este esențială pentru a asigura accesul la îngrijire medicală de înaltă calitate

0
37

Prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul UMF „Victor Babeș” Timișoara, consideră că spitalele universitare au un impact semnificativ în creșterea accesului la servicii medicale de calitate, precum și în pregătirea și formarea resursei umane din sănătatea românească. “Aceste spitale oferă servicii medicale specializate, oportunități de cercetare medicală avansată, precum și o platformă importantă pentru pregătirea și formarea viitorilor medici și asistenți medicali“, subliniază prof. univ. dr. Octavian Crețu.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara susține, la rândul său, dezvoltarea unei rețele naționale de spitale universitare, care pot contribui la îmbunătățirea sistemului public de sănătate din România, aducând beneficii importante atât pentru pacienți, cât și pentru medicii rezidenți și studenți.

“Dezvoltarea spitalelor universitare este esențială pentru a asigura accesul la îngrijire medicală de înaltă calitate. Aceste spitale oferă servicii medicale specializate, oportunități de cercetare medicală avansată, precum și o platformă importantă pentru pregătirea și formarea viitorilor medici și asistenți medicali. În cadrul spitalelor universitare, care beneficiază de tehnologie modernă în medicină, atât studenții, cât și medicii rezidenți au oportunitatea să se pregătească și să își dezvolte competențele medicale prin practică și formare clinică. În plus, spitalele universitare joacă un rol important în cercetarea medicală, fiind un loc ideal pentru realizarea de studii clinice și pentru testarea de noi tratamente și terapii. Aceste cercetări sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității îngrijirii medicale și dezvoltarea în ansamblu a inovației în sănătate”, a precizat prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Spitalele universitare reprezintă unități medicale asociate Universităților de Medicină și au un rol important în furnizarea de servicii medicale de calitate, formarea resursei umane din sănătate și promovarea inovației și a cercetării în domeniul medical, arată sursa citată.

“Timișoara este al cincilea mare oraș din România, deservește o populație de peste 250.000 de cetățeni, potrivit datelor ultimului recensământ și beneficiază de funcționarea în cadrul municipiului a uneia dintre cele șase Universități de Medicină și Farmacie tradiționale din România: Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, parte a Alianței Universitare G6-UMF”, potrivit cumunicatului citat.

Articolul precedentStudiu privind accesul pacienților la programele de recuperare cardiacă și rolul digitalizării în dezvoltarea acestora
Articolul următorConf. univ. dr. Mihai Craiu: Dacă un copil are trei sau mai multe „bronșiolite”, adresați-vă medicului pentru a găsi cauza reală a bolii