Conf. univ. dr. Mihai Craiu: Dacă un copil are trei sau mai multe „bronșiolite”, adresați-vă medicului pentru a găsi cauza reală a bolii

0
239

Dacă al dumeavoastră copil are trei sau mai multe „bronșiolite”, adresați-vă medicului pentru a găsi cauza reală a bolii, atrage atenția conf. univ. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru.

„Cifra zilei este trei.  Un copil care are trei sau mai multe „bronșiolite” de fapt are altă boală. Aceasta se numește „wheezing recurent” și reprezintă … o familie întreagă de boli. Nu este o boală unică”, scrie conf. univ. dr. Mihai Craiu, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, 25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing în primul an de viață.

„Cel puțin un episod de wheezing – respirație șuierătoare/fluierătoare – (https://youtu.be/n6YMiox1P1k) pot să aibă jumătate din copii, până să ajungă la școală. 25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing în primul an de viață”, afirmă conf. univ. dr. Mihai Craiu.

Dar, avertizează medicul, nu toate aceste maladii sunt „bronșiolită”.

„Multe cauze pot produce wheezing recurent, dar, printre cele mai frecvent întâlnite, se numără astmul, alergiile, refluxul gastro-esofagian, diversele infecții respiratorii etc”, atrage atenția conf. univ. dr. Mihai Craiu.

„Vă rog să țineți minte cifra trei și să acționați în consecință!”, a mai transmis medicul pediatru.

Articolul precedentProf. univ. dr. Octavian Crețu: Dezvoltarea spitalelor universitare este esențială pentru a asigura accesul la îngrijire medicală de înaltă calitate
Articolul următorA murit Nicolae Oniga, președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România