A murit Nicolae Oniga, președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România

0
100

Nicoale Oniga, președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România, a trecut în neființă.

Colegiul Medicilor din Municipiul București deplânge moartea președintelui Asociației Naționale a Hemofilicilor din România, Nicolae Oniga, omul care a luptat pentru copiii si adulții bolnavi de hemofilie din România.

„Persoanele cu hemofilie din România au pierdut, astăzi, una dintre cele mai puternice voci, un om care a luptat, fără încetare, pentru copii și adulții bolnavi din România care suferă de această afecțiune. Condoleanțe familiei îndurerate”,a transmis prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Nicolae Oniga a fost președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România.

De-a lungul anilor, Nicolae Oniga a militat pentru asigurarea tratamentului necesar bolnavilor de hemofilie, ale pacienților cu boala Von Willebrand şi ale celor cu alte deficienţe de coagulare cu produse medicale ce sunt utilizate pe plan internaţional, dar și pentru asigurarea de servicii de tratament ambulator în toate spitalele mari din ţară.

Ne-am revăzut cu Nicolae Oniga pe 28 februaruarie la Conferința „Dezvoltarea Genomicii şi Impactul în Bolile Rare”, organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, în contextul Zilei Internaționale a Bolilor Rare. Stabilisem deja detaliile pentru următoarea întâlnire, evenimentul organizat de Societatea Română de Hematologie, pentru marcarea Zilei Mondiale de Conștientizare a Hemofiliei. Însă, astăzi, susținătorul neîncetat al drepturilor pacienților din România, a părăsit această lume.

Nicolae Oniga, vocea ce se făcea întotdeauna auzită, va rămâne în memoria celor care l-au cunosct drept un luptător pentru drepturile pacienților cu hemofilie din România.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Articolul precedentConf. univ. dr. Mihai Craiu: Dacă un copil are trei sau mai multe „bronșiolite”, adresați-vă medicului pentru a găsi cauza reală a bolii
Articolul următorMinisterul Sănătății a publicat în transparență decizională metodologia de organizare a sesiunii extraordinare a concursului de rezidențiat din mai