Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională metodologia de organizare a sesiunii extraordinare a concursului de rezidențiat din mai

0
178

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională metodologia privind desfășurarea sesiunii extraordinare a concursului de rezidențiat din luna mai, pentru locurile şi posturile rămase neocupate pentru domeniul medicină în sesiunea 20 noiembrie 2022.

„Ministerul Sănătăţii organizează la data de 14 mai 2023 concurs de admitere în rezidenţiat, sesiune extraordinară, pentru domeniul medicină pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea 20 noiembrie 2022”, se arată în metodologie.

Concursul se va desfăşura doar în centrul universitar București.

„Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului, Ministerul Sănătăţii va încheia cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti un contract în baza căruia se stabilesc atât obligaţiile şi responsabilităţile părţilor, cât şi sumele ocazionate de cheltuielile de organizare şi desfăşurare, suportate din taxa de înscriere la concurs”, conform metodologiei.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pe o durată de 4 ore.

„Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru domeniul de concurs, respectiv Medicina. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru domeniul de concursv, potrivit documentului citat.

Metodologia poate fi consultată AICI 

Lista locurilor și posturilor disponibile se regăsește pe site-ul rezidentiat.ms.ro

La sesiunea noiembrie 2022, 10.330 de candidaţi s-au înscris la examenul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Aceștia concurează pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară și 511 locuri și posturi pentru domeniul farmacie.

Examenul s-a desfășurat în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul a durat 4 ore, iar testele de tip grilă au inclus 200 de întrebări.

Articolul precedentA murit Nicolae Oniga, președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România
Articolul următorStudiu: Adoptarea unei diete mediteraneene ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară