Producatorii romani si cei europeni sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare conform Regulamentului Uniunii Europene de stabilirea unei liste de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare, altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor. Acesta masura a fost salutata de prof. univ. dr. Nicolae Hancu, personalitate cu autoritate in domeniul sanatatatii, autor al Abecedarului de Nutritie.

„Faptul ca autoritatile din Romania decid mai repede decat ne-am asteptat sa aplice aceste reglementari, este un fapt pe care noi il salutam cu mult entuziasm. Anul trecut in 7 iulie au fost elaborate aceste reglementari de Comisia de Specialitate a Uniunii Europene. Aceste reglementari erau de multa vreme asteptate, s-a dat o perioada de gratie de trei ani pentru a putea fi puse in aplicare si reprezinta pe viitor o metoda extraordinara pentru a se dezvolta educatia nutritionala si cultura nutritionala in Romania, in Europa de fapt”, a precizat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, Membru de onoare al Academiei Romane

Atunci cand merge la cumparaturi, consumatorul trebuie sa tina seama de trei aspecte importante in citirea etichetelor produselor alimentare: perioada de valabilitate, prezenta aditivilor alimentari si continutul caloric si nutritional, atentioneaza prof. univ. dr. Nicolae Hancu. Oricine poate invata sa citeasca corect etichetele produselor alimentare din Abecedarul de nutritie, scris de prof. univ. dr. Nicolae Hancu. Probabil cea mai importanta carte de nutritie de la profesionisti pentru publicul larg, Abecedarul de Nutritie este un ghid complet de alimentatie sanatoasa.

„Abecedarul de Nutritie a fost scris in contextul in care alimentatia in randul populatiei este tot mai nesanatoasa, dar si in contextul in care numarul pseudo-nutritionistilor a inceput sa creasca. Abecedarul de Nutritie vine in ajutorul populatiei cu zece lectii prin intermediul carora oamenii pot invata ce inseamna o alimentatie sanatoasa”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu.