Prof. univ. dr. Mircea Diculescu: In Romania, hepatita A este inca foarte frecventa

0
129

in Romania, hepatita A este inca foarte frecventa, cauza acestei boli fiind conditiile igienico-sanitare necorespunzatoare sau precare, avertizeaza prof. univ. dr. Mircea Diculescu, seful Sectiei de Gastroenterologie din cadrul Institutul Clinic Fundeni, intr-un interviu pentru www.sanatateatv.ro.

Transmiterea pe cale fecal-orala si digestiva a hepatitei A este o situatie care face vulnerabile colectivitatile inchise. in acest sens, prof. univ. dr. Mircea Diculescu sustine ca cei mai expusi riscului de a face hepatita A sunt copiii. „Colectivitatile de copilasi, care nu se spala pe maini, care isi dau pachetel unul altuia sau care bea apa unul dupa altul se pot contamina intre ei”.

De asemenea, contaminarea se poate face, din nefericire si pe strada. in momentul in care achizitionam un aliment incorect ambalat sau incorect preparat, la care exista potentialul de a fi contaminat cu diverse bacterii si cu virus hepatic A, atunci ne supunem la niste riscuri importante.

in fata acestor pericole, cea mai buna metoda de aparare impotriva hepatitei A este vaccinarea, care ajuta la intarirea imunitatii impotriva virusului hepatic A. De asemenea, trebuie sa respectam si cateva reguli de igiena pentru a evita infectarea cu virusul hepatitic A. in primul rand, spalatul mainilor cu sapun este extrem de important de fiecare data cand este utilizata toaleta sau inainte de a prepara mancarea ori atunci cand se ia masa. in plus, mancarurile insuficient gatite trebuie evitate. Nu in ultimul rand, nu trebuie uitata protejarea in timpul actului sexual.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti aici

Articolul precedentAvertismentele medicilor de familie
Articolul următorAchizitia in comun a vaccinurilor si medicamentelor la nivel european devine realitate