Obezitatea costa 19.000 de dolari pentru fiecare copil

0
65

Obezitatea la copil are un pret de aproximativ 19.000 de dolari/copil in costuri medicale pe parcursul vietii comparativ cu un copil cu greutate normala, potrivit unei analize conduse de cercetatori de la Duke Global Health Institute si publicata la inceputul saptamanii in varianta online a revistei stiintifice Pediatrics. Ținand cont de numarul total al copiilor obezi de peste 10 ani din SUA, costurile totale ajung la circa 14 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, in cazul in care copiii cu greutate normala ajung obezi la maturitate, aceste costuri se reduc la circa 13.000 de dolari. Cercetatorii au ajuns la aceste sume prin evaluarea si actualizarea datelor referitoare la costurile pe parcursul vietii ale obezitatii la copil.

Aceste date se refera doar la cele medicale, precum vizitele la doctori si medicamentatia, fara sa le ia in considerare si pe cele indirecte, cum sunt cele produse de absenteism si pierderea productivitatii la adulti. Autorii prezinta aceste noi date ca pe consecinte ale lipsei de actiune impotriva obezitatii si subliniaza importanta prevenirii obezitatii la copil, care, potrivit cercetarilor, se continua in perioada adulta.

„Din aceleasi motive pentru care nu lasam copiii sa bea sau sa fumeze si ii obligam sa mearga la scoala, ar trebui sa facem tot posibilul ca sa le mentinem o gretutate sanatoasa”, a punctat Eric Finkelstein, principalul autor. Aproximativ 1 din 3 adulti si 1 din 5 copii sunt obezi in SUA, potrivit CDC.

Articolul precedentAvertismentele medicilor de familie
Articolul următorAchizitia in comun a vaccinurilor si medicamentelor la nivel european devine realitate