Prof. univ. dr. Irinel Popescu, seful Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni, s-a retras din cursa pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti. in acest moment se lupta pentru functia de rector al UMF a€œCarol Davila” prof. univ. dr. Ioanel Sinescu si prof. univ. dr. Ioan Lascar. Primul tur de scrutin al alegerilor pentru functia de rector al UMF Carol Davila se desfasoara astazi, 8 februarie 2012, incepand de la ora 10:00 si va dura pana in jurul orei 18:00.

Ultimii candidati ramasi in cursa pentru ocuparea postului de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si-au prezentat in data de 6 februarie 2012, planurile manageriale privind aceasta functie . Cei doi candidati ramasi in acest moment in cursa, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu si prof. univ. dr. Ioan Lascar pledeaza pentru dezvoltarea activitatii stiintifice si doresc modernizarea managementului academic, astfel incat UMF „Carol Davila” din Bucuresti sa ocupe o pozitie onorabila in clasificarile internationale.

„Ne dorim sa fim performanti, cred ca nu exista alta modalitate decat pentru a creste cercetarea, cred ca cercetarea trebuie facuta in principiu de oameni dedicati, cred ca in Universitatea noastra poate fi implementat un sistem de cercetare mai activ si mai dens. Pe Universitate, un departament de cercetare, incadrat cu cercetatori dedicati, ar duce la cresterea nivelului stiintific si evident la cresterea parametrilor care ar clasifica Universitatea noastra pe o treapta superioara”, a declarat prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, seful Centrului de Urologie, Nefrologie si Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni.

„Dupa parerea mea, Universitatea se situeaza la o rascruce, in sensul de a adopta acele masuri care sa-i permita sa progreseze real, in continuare. Putem creste numai constientizand punctul de la care plecam si constientizand faptul ca fiecare din membrii comunitatii universitare sa-si aduca contributia. Conceptul definitoriu pentru Universitate la ora actuala este axarea procesului de invatare pe student. Numai realizand o comunicare permanenta cu corpul studentesc si realizand un feedback corespunzator Universitatea noastra va putea creste”, este de parere prof. univ. dr. Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti.