Infertilitatea este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe femei, iar tratamentul depinde de cauza care a dus la imposibilitatea ca o femeie sa poata ramane insarcinata. Daca in unele cazuri sunt recomandate interventiile chirurgicale sau reproducerile asistate, in alte situatii e nevoie doar de un tratament medicamentos.

Cu toate acestea, in ciuda tratamentelor recomandate de medicii specialisti, care s-au dovedit in majoritatea cazurilor sigure si cu sanse mari de reusita, totusi sunt si paciente care, din varii motive, apeleaza si la tratamentele alternative, in speranta ca vor scapa de infertilitate. insa acest lucru nu este recomandat si nici incurajat de medici.

„Ca medic practician nu consider ca aceste medicamente asa zise naturiste au valoare in infertilitate. De asemenea, cred ca ar fi important pentru paciente sa fie informate ca nici in cazul infertilitatii masculine, prin tulburari serioase ale spermogramei sau ale spermatogenezei, tratamentele medicale nu au vreun efect. Piata abunda de medicatie hormonala sau medicatie pe baza de plante, dar nu au absolut niciun efect si e bine ca aceasta medicatie, asa-zis alternativa, sa fie extrem de redusa sau chiar nula”, a declarat pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Gheorghe Peltecu, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Bucuresti.

Un articol complet despre tratamentul infertilitatii gasiti aici.

Un articol despre ce este infertilitatea puteti citi aici, iar o emisiune despre infertilitate puteti viziona aici.