Vaccinul universal care lupta impotriva cancerului a fost creat de catre oamenii de stiinta de la o universitatea din Tel Aviv. Acest nou vaccin are capacitatea de a determina organismele bolvavilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale.

Potrivit cercetatorilor, vaccinul elimina o molecula care se gaseste in 90% dintre toate tipurile de cancer, cum ar fi cancerul la san si cancerul de prostata. Totodata, cercetatorii spera ca vaccinul sa primeasxa toate aprobarile, pentru a desfasura teste pe scara mai larga, deoarece acest vaccin poate fi folosit impotriva tumorilor de dimensiuni reduse, daca sunt identificate la timp. De asemenea, vaccinul universal ar putea fi folosit si in prevenirea reaparitiei si raspandirii bolii in randl pacientilor care au utilizat alte tratamente impotriva cancerului.

Dupa numeroase teste, oamenii de stiinta au descoperit o molecula, numita MUC1, care se gaseste pe suprafata celulelor canceroase si care ar putea ajuta sistemul imunitar sa identifice tumorile. intr-o prima faza, vaccinul a fost admninistrat la zece pacienti care sufereau de o forma de cancer de sange. in urma testelor, sapte dintre pacienti au dobandit o imunitate crescuta fata de celelalte celule canceroase, iar trei pacienti au scapat definitiv de boala.

Oamenii de stiinta spera ca vaccinul universal care lupta impotriva cancerului sa iasa pe piata in urmatorii sase ani.