Ministerul Sanatatii intentioneaza sa il schimbe din functia de director al Institutului Cantacuzino Bucuresti pe Radu Dorel Lucian, a declarat in exclusivitate pentru Sanatatea TV, liderul Sindicatului TESA-IC, Dumitru Viezureanu.

in locul acestuia va fi repus in functie fostul director Radu Iordachel. Acesta a fost demis de la conducerea Institutului ]n 2010 de fostul ministru al Sanatatii, Cseke Attila, dar a contestat in instanta inlaturarea sa din functie. Procesul a fost castigat de Radu Iordachel, care a solicitat printre altele repunerea sa in functie.

Astfel, hotararea judecatoreasca fiind definitiva si irevocabila, actualul ministru al Sanatatii, Ladislau Ritli, are obligatia de a-l repune in functia de director al Institutului Cantacuzino Bucuresti.

De asemenea, Ministerul Sanatatii si-a aratat dorinta de a sprijini Institutul, insa nu a precizat concret pasii ce urmeaza sa ii faca, dupa cum a mai declarat Dumitru Viezureanu.

Deciziile au fost luate in urma discutiilor de la Ministerul Sanatatii dintre liderul sindicatului TESA-IC, Dumitru Viezureanu, vicepresedintele sindicatului, dr. Monica Balteanu si ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, secretarul de stat, dr. Cristian Anton Irimie, specialistul in Ministerul Sanatatii in boli infectioase, prof. univ. dr. Geza Molnar, si alti reprezentanti ai Ministerului.

Reprezentantii sindicatului TESA de la Institutul Cantacuzino au inaintat Ministerului Sanatatii un memoriu prin care atentioneaza asupra situatiei critice de la Institut.