Ziua Mondiala a Sanatatii 2012 a fost celebrata printr-un concert extraordinar, sustinut de Orchestra Medicilor, la Ateneul Roman, in data de 7 aprilie 2012. La eveniment au participat medici renumiti in domeniul sanatatii, precum si reprezentati de seama ai autoritatilor si mediului academic.

in deschiderea evenimentului, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a vorbit despre imbatranire si sanatate, tema Zilei Mondiale a Sanatatii de anul acesta.

Ziua Mondiala a Sanatatii 2012 s-a desfasurat sub sloganul „Buna sanatate adauga viata anilor” si a adus in prim plan imbatranirea trupului si sanatatea. Dat fiind faptul ca imbatranirea populatiei la nivel global poate deveni o problema majora, Orchestra Medicilor a incercat, prin intermediul acestui concert, sa foloseasca magia sunetului pentru transcenderea fizicului spre armonia sufleteasca, fiindca simfonia umana are la baza tineretea care vine in primul rand din spirit.

Sala Mare a Ateneului Roman a gazduit aproximativ 800 de invitati, care s-au bucurat de recitalul de exceptie al Orchestrei Medicilor. Alaturi de Orchestra Medicilor au pasit pe scena si doi tineri artisti, Maria Diana Petrache (pian) si Aron Cavassi (vioara), demontrand publicului talentul lor.

La finalul recitalului, reactiile nu au intarziat sa apara. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu l-a felicitat pe bunul sau prieten, prof. univ. dr. Mircea Penescu, presedintele Orchestrei Medicilor si directorul general al Spitalului de Nefrologie Carol Davila din Bucuresti pentru concertul sustinut. in plus, Sorin Oprescu a afirmat intr-un interviu acordat Sanatatea TV ca: „Ei sunt colegii mei de-o viata, pe ei ii iubesc cel mai mult. Ei ne incalzesc sufletele cu muzica lor”.