Prof. Florin Tudose: Persoanele cu tulburare post-traumatica de stres apeleaza destul de tarziu la un ajutor specializat

0
49

Persoanele care sufera de tulburare post-traumatica de stres apeleaza destul de tarziu la un ajutonr, deoarece, in opinia lor, nimic nu le mai poate ajuta, potrivit prof. univ. dr. Florin Tudose, seful Sectiei Psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucuresti.

Tulburarea post-traumatica de stres reprezinta un subiect important nu doar pentru medicul psihiatru ci si pentru psiholog. „Tulburarea post-traumatica de stres se incadreaza in grupa tulburarilor de anxietate, face parte dintre entitatile, dintre bolile sau tulburarile cele mai frecvente in practica medicala, respectiv practica psihiatrica”, a adaugat prof. univ. dr. Florin Tudose, intr-un interviu pentru www.sanatateatv.ro.

De tulburare post-traumatica de stres pot suferi persoanele tinere, adolescentii, persoanele varstnice, dar si acele persoane care prezinta probleme de adaptare. Tulburarea post-traumatica de stres este rezultatul unui stres neasteptat care provoaca persoanei in cauza tulburari imediate psihice sau somatice.

Mai exact, tulburarea post-traumatica de stres se manifesta dupa anumite evenimente catastrofale, sociale. in aceasta categorie intra agresiunile sexuale, violenta domestica precum si accidentele de masina. Trebuie mentionat faptul ca tulburarea post-traumatica de stres nu este rezultatul stresului de fiecare zi.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti aici

Articolul precedentA fost lansat Jurnalul Pacientului cu BPOC
Articolul următorIn 2014, pacientii cu scleroza multipla nu beneficiaza de fonduri suplimentare pentru tratament