Prof. dr. Romulus Timar: Tema Zilei Mondiale a Diabetului puncteaza inca o data importanta familiei in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat

0
49

Tema Zilei Mondiale a Diabetului de anul acesta, ”Diabetul si Familia”, puncteaza inca o data importanta familiei in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, a declarat prof. dr. Romulus Timar, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

”Eu as largi un pic termenul de familie si, daca ma refer la familie, ma refer nu numai la familia persoanei cu diabet zaharat, ci consider ca si noi, profesionistii din domeniul diabetului zaharat, facem parte din familia pacientului cu diabet zaharat. in aceasta familie ar trebui sa includem si educatori, si medici de alte specialitati si – de ce nu? –  persoane care se ocupa de nutritie sau de educatia persoanelor cu diabet zaharat”, a adaugat el.

El a anuntat si elaborarea unui ghid privind diabetul zaharat.

”Este vorba despre ghid de diabet zaharat care va fi un ghid al Romaniei. Lucreaza toti profesionistii in diabet, nutritie si boli metabolice din Romania si speram ca la sfarsitul acestui an sa lansam acest ghid. Ghidul va ajuta foarte mult profesionistii din domeniul medical. Va cuprinde notiuni despre prevenirea diabetului, despre depistarea lui precoce, despre complicatii si, bineinteles, tratamentul diabetului zaharat”, a declarat el.

Articolul precedentProgram international pentru un acces mai larg la insulina
Articolul următorScoliozasi cifoscolioza, afectiuni tot mai frecvente in viata modern