Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritiesi Boli Metabolice: Lucram la o propunere de lege a preventiei

0
39

Prof. dr. Gabriela Roman, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a anuntat ca lucreaza, incepand din aceasta vara, la o propunere de lege a preventiei.

”Acum am avut ocazia sa ne intalnim si sa discutam fata in fata si sa stabilim urmatoarele etape si, bineinteles, sa stabilim principiile. Speram ca in cel mai scurt timp posibil sa puteam avea aceasta propunere de lege a Preventiei, pe care sa o inaintam autoritatilor”, a declarat ea la conferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

De asemenea, prof. dr. Roman a pledat pentru oficializarea educatiei terapeutice

”Noi, specialistii, impreuna cu echipa de ingrijire, ne dorim foarte mult sa fie oficializata educatia terapeutica. Sunt persoane care sunt antrenate in educatie, sunt asistentele noastre (…). Neoficial ele fac acest lucru, dar ne dorim ca oficial sa existe aceasta profesie, pentru ca este nevoie de tot suportul”. Este mesajul transmis de prof. dr. Gabriela Roman, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, la conferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

”Sa nu uitam ca diabetul este o boala care dureaza toata viata, zi de zi, minut de minut”, a mai spus ea.

Ziua Mondiala a Diabetului a fost stabilita pentru prima data in 1991, de International Diabetes Federation (IDF) si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in replica la amenintarea tot mai mare reprezentata de diabet in lume. in anul 2006, Ziua Mondiala a Diabetului a fost adoptata oficial de Organizatia Natiunilor Unite.

Ziua Mondiala a Diabetului isi propune sa fie principala platforma care sa promoveze eforturile de constientizare a bolii, ajungand la peste un miliard de persoane din peste 160 de tari. Totodata, in felul acesta, se promoveaza importanta unor actiuni coordonate si concertate pentru a combate diabetul ca amenintare la adresa sanatatii globale. in acelasi timp, ziua de 14 noiembrie este un bun prilej pentru a atrage atentia asupra principalelor probleme ridicate de diabetul zaharat, aducand in acelasi timp boala in atentia publicului si a factorilor de decizie.

Articolul precedentProgram international pentru un acces mai larg la insulina
Articolul următorScoliozasi cifoscolioza, afectiuni tot mai frecvente in viata modern