Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Și băieții trebuie vaccinați antiHPV

0
49

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, spune că pentru eradicarea cancerului genital este necesară vaccinarea antiHPV atât a fetelor, cât și a băieților.

„Infecția cu HPV afectează 8 din 10 femei, dar afectează și bărbații. Este considerată cea mai răspândită infecție cu transmitere sexuală dintre cele existente și, în plus, al doilea patogen care dă cancer în lume. Este o infecție extrem de răspândită, toată lumea aproape o face. Vestea bună este că 90% dintre cei care o fac se vindecă în decurs de 1-2 ani și nu ajung la cancer. Deja nu mai este niciun secret pentru nimeni că agentul cauzal al cancerului de col uterin este HPV. Se transmite foarte ușor și una dintre cele două soluții pentru eradicarea cancerului de col este vaccinarea, cealaltă fiind screeningul. […] Noi trebuie să știm, și părinții au început să știe că băieții trebuie vaccinați și ei. Lumea civilizată, undeva la aproape 30 de țări, vaccinează și băieții. Sigur că nu este pe programul național dar e bine de știut”, a spus Radu Vlădăreanu.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Vaccinare, eveniment transmis pe platforma www.conferinte-live.ro și destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

Ad in title

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentProf. dr. Florin Mihălțan: România are nevoie de un program de vaccinare antipneumococică la adulți
Articolul următorProf. dr. Carmen Dorobăț: Cunoașterea rolului vaccinului antimeningococic este foarte importantă