Prof. dr. Carmen Dorobăț: Cunoașterea rolului vaccinului antimeningococic este foarte importantă

0
40

Prof. dr. Carmen Dorobăț, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași a subliniat importanța cunoașterii rolului vaccinului în infecția meningococică și în special a utilizării din timp a acestei soluții profilactice.

„Vreau să subliniez importanța cunoașterii rolului vaccinului inclusiv în această patologie (infecția meningococică n.r.). Pentru că vorbim despre extreme de vârstă. De câte ori este cazul de extreme de vârstă aș spune eu că mortalitatea, că vorbim de copil, că vorbim de peste 65 de ani, este cea care ne va pune probleme. Și atunci utilizarea din timp a unei astfel de soluții profilactice, care este ideală și care reprezintă vaccinul, ar fi de oportunitate deosebită și categoric noi toți, infecționiști și indiferent de specialitate milităm către o astfel de prevenție”, a spus Carmen Dorobăț.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Vaccinare, eveniment transmis pe platforma www.conferinte-live.ro și destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

Ad in title

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentProf. dr. Radu Vlădăreanu: Și băieții trebuie vaccinați antiHPV
Articolul următorDr. Valeriu Gheorghiță: În momentul de față avem vaccinuri pentru toate tipurile de meningococ care dau infecții invazive