Dr. Valeriu Gheorghiță: În momentul de față avem vaccinuri pentru toate tipurile de meningococ care dau infecții invazive

0
66

Dr. Valeriu Gheorghiță, Medic primar boli infecțioase Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” consideră că există suficiente motive în momentul de față  pentru a implementa vaccinarea antimeningococică în calendarul național de vaccinare.

„Circa 60% dintre infecțiile meningococice invazive sunt date de serogrupul B, restul de 40% sunt date de celelalte patru serogrupuri importante A, C, Y și W135. Pentru toate aceste tipuri de meningococ în momentul de față avem disponibile vaccinuri. Și, pe lângă prevenția bolii invazive vaccinul se pare că are un efect mult mai benefic decât s-a estimat inițial: acela de a reduce starea de portaj asimptomatic în populația generală. Practic, reducând starea de portaj, reducând incidența portajului în populația generală și în mod deosebit la adolescentul și la adultul tânăr prin această imunitate de turmă pe care o poate crea, scade incidența bolii invazive. Ori din acest punct de vedere, cred că avem în momentul de față suficiente motive de a implementa poate și în România, în calendarul național de vaccinare, această vaccinare antimeningococică”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Vaccinare, eveniment transmis pe platforma www.conferinte-live.ro și destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

Ad in title

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentProf. dr. Carmen Dorobăț: Cunoașterea rolului vaccinului antimeningococic este foarte importantă
Articolul următorDr. Valeria Herdea: Este esențial să avem foarte multă grijă de ceea ce înseamnă sănătatea copiilor noștri