Dr. Valeria Herdea: Este esențial să avem foarte multă grijă de ceea ce înseamnă sănătatea copiilor noștri

0
57

Dr. Valeria Herdea, Președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie a insistat asupra necesității de a avea grijă de sănătatea copiilor, indiferent de perioada pe care o traversăm.

„Noi considerăm că este esențial ca, indiferent de perioada pe care o traversăm, să putem să avem foarte multă grijă de ceea ce înseamnă sănătatea copiilor noștri. Eforturile pe care lumea științifică le-a depus pentru ca să protejăm viețile umane au început de foarte mult timp. Rezultatele însă nu sunt întotdeauna pe măsura așteptărilor. În ultimii trei ani de exemplu ne confruntăm cu o epidemie de rujeolă la nivel european, acoperirea vaccinală este de 69%, cu o recrudescență a problemelor de tuberculoză. Este dramatic faptul că revin boli despre care consideram că sunt de mult apuse”, a spus Valeria Herdea.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Vaccinare, eveniment transmis pe platforma www.conferinte-live.ro și destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

Ad in title

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentDr. Valeriu Gheorghiță: În momentul de față avem vaccinuri pentru toate tipurile de meningococ care dau infecții invazive
Articolul următorDr. Adriana Mihalaș despre consimțământul informat în cazul vaccinării minorului