Prof. dr. Florin Mihălțan: România are nevoie de un program de vaccinare antipneumococică la adulți

0
73

Prof. dr. Florin Mihălțan, Președintele Secțiunii Somnologie din cadrul Societății Române de Pneumologie, consideră că România are nevoie de un program de vaccinare antipneumococică la adulți.

“De ce trebuie să luăm vaccinul antipneumococic în colimator? Pentru că avem o problemă majoră, care se menține de foarte mulți ani, acest Streptoccocus pneumoniae, care vedem că de departe este lider, este un patogen foarte frecvent și cu o consecință extrem de negativă, până la 45% chimiorezistențe dobândite pe de o parte datorită excesului de antibiotice, automedicației, dar și datorită progreselor pe care le-a înregistrat acest streptococ de-a lungul timpului. […] Avem un germene, Streptoccocus pneumoniae, care știam că se grefează foarte bine la pacienții cu gripă, pacienții spitalizați, dar îl suspectăm că vine foarte puternic și pe zona de infecții COVID. Și de aceea cred că pledoaria pentru vaccinurile pneumococice trebuie să rămână. În România există doar vaccinul conjugat și din păcate nu există un program pe termen lung de vaccinare care să fie aprobat de Ministerul Sănătății, și cred că aici este încă nevoie de mult efort pentru a avea acest acces de vaccinare și la adulți”, a spus Florin Mihălțan.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Vaccinare, eveniment transmis pe platforma www.conferinte-live.ro și destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

Ad in title

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentGuvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății și a definit noi categorii de beneficiari pentru decontarea carantinei
Articolul următorProf. dr. Radu Vlădăreanu: Și băieții trebuie vaccinați antiHPV