Prof. Dr. Formosa: Multe infecții virale produc modificări ale pielii

0
251

Prof. Dr. Cynthia Formosa, membru al European Council of Podiatry, a declarat că manifestări cutanate au fost raportate la până la 20% dintre pacienții cu COVID-19, ştiindu-se că multe infecții virale produc modificări ale pielii.

Prof. Dr. Cynthia Formosa a spus că o echipă de cercetători din Spania, Franța, Belgia și Oregon, au studiat infecțiile degetelor de la picioare și ale pielii, la bolnavi COVID-19, ei arătând că este extrem de important pentru dermatologi, podiatri și alți profesioniști din domeniul sănătății să recunoască aceste semne, împreună cu alte simptome ale COVID-19.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei online „Piciorul Diabetic și Amputațiile. Spune STOP! Acționează ACUM!”

Datele arată că numărul de amputații la persoanele cu diabet zaharat și picior diabetic, în România, în perioada 2015-2019, a crescut cu aproximativ 25%, fiind realizate în total peste 40.000 de amputații în acest interval.

Dintre acestea, 40% s-au făcut la persoane cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani, peste 30%, la persoane peste 70 de ani, aproximativ 18%, la pacienții din intervalul de vârste 50-59 de ani, respectiv 5% la pacienți cu vârste între 30 și 49 de ani.

 

Articolul precedentEuropean Council of Podiatry: România, următoarea țară care va dezvolta podiatria în beneficiul pacienților
Articolul următorDr. Wilson, IFP: Pacienții cu diabet sunt foarte complecși. Trebuie să aibă acces la serviciile de îngrijire