Prof.dr.Florian Bodog: Mă îndoiesc că va exista consens politic pe o lege a Sănătății structurată pe capitole

0
14

O nouă lege a Sănătății ar trebui structurată pe capitole, a declarat Prof. dr. Florian Bodog, membru în Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României.

„Noi am și avut o astfel de încercare, s-a și lucrat la un act normativ în acest sens, însă mă îndoiesc că va exista un consens politic pe o astfel de lege. Spre exepmlu, s-a dat acea ordonanță care bloca toate salariile în România, iar noi, parlamentarii medici, în cadrul Comisiei de Sănătate am propus un amendament, care de altfel a și trecut, prin care erau exceptați medicii, personalul medical. În Senat, însă, nu a fost dusă în plen și cred că se va bloca la nivel de comisii. Ar trebui să existe o decizie politică, pentru ca o astfel de lege să fie lucrată de specialiști”, a declarat Prof. dr. Florian Bodog.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentProf. dr. Streinu-Cercel: O lege integrală a Sănătății este puțin probabilă. Schimbări, prin legi sectoriale
Articolul următorProf. dr. Rafila: Este potrivită adoptarea unor legi sectoriale în Sănătate, față de o lege „mamut”