Prof. dr. Streinu-Cercel: O lege integrală a Sănătății este puțin probabilă. Schimbări, prin legi sectoriale

0
34

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președinte Comisia pentru Sănătate Publică Senatul României, a declarat că față de sistemul de dinaite de 1989, accesul la serviciile de sănătate, mai ales în mediul rural este sub 50%, afirmând totodată că o lege integrală a Sănătății este puțin probabilă, în contextul evoluției medicinei.

„În acest context, dacă vrem sănătate pentru toți, așa cum se dorește la nivel de directivă europeană, evident că trebuie să facem schimbări majore, care se pot face prin legi sectoriale. O lege integrală a Sănătății este puțin probabilă, mai ales că evoluția medicinei este fantastică. În ultimul an de zile, an de pandemie, cât de mare a fost progresul în medicină, din toate punctele de vedere. Dacă în 2019 discutam despre două, trei, patru, cinci laboratoare de genetică moleculară, acum toată lumea a ajuns să învețe genetică moleculară și să facă diagnostic pe genetică moleculară, ceea ce este foarte bine. Nu toate sunt calificate, nu toate lucrează pe standarde, dar începutul este cât se poate de bun”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Ad in title

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Adrian Wiener: Trebuie să avem în vedere convergența cu sistemele de sănătate din Europa
Articolul următorProf.dr.Florian Bodog: Mă îndoiesc că va exista consens politic pe o lege a Sănătății structurată pe capitole