Prof. dr. Florian Bodog, aviz pozitiv pentru un nou mandat la conducerea Ministerului Sanatatii

0
25

Prof. dr. Florian Bodog, propunerea de ministru al Sanatatii si in viitorul Guvern, a fost audiat astazi in cadrul comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei, care i-au oferit aviz pozitiv.

Acesta a raspuns la intrebarile membrilor comisiilor de sanatate, care au adus in discutie, printre altele, epidemia de rujeola, legea vaccinarii, pretul medicamentelor compensate, achizitia de ambulante, constructia de spitale regionale, programul de echipare cu CT si RMN a spitalelor regionale.

Bodog le-a declarat membrilor comisiilor ca au fost puse in practica recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste epidemia de rujeola si ca au fost incheiate contracte pentru toate vaccinurile din Programul National de Vaccinare. Totodata, acesta a precizat ca legea vaccinarii este finalizata si ca va fi citita in prima sedinta de guvern.

Ad in title

Legat de constructia spitalelor regionale, prof. dr. Florian Bodog a spus ca a avut deja loc o prima intalnire cu consultantii, in timp ce pentru programul de radioterapie au fost licitate cateva echipamente.

De asemenea, pentru achizitionarea de ambulante, acesta a declarat ca pana la finalul acestui an vor fi cumparate 100 de ambulante prin programul pilot finantat de Banca Mondiala.

La ora 15.00 Parlamentul se reuneste pentru acordarea votului de incredere, urmand ca ceremonia de investire a membrilor noului Executiv sa aiba loc la Palatul Cotroceni in aceasta seara.

Articolul precedentProf. dr. Alexandru Bucur: Peste 500 de cazuri noi pe an de cancer oral, in ultimii trei ani
Articolul următorStatistici: 5,2% dintre romani au cancer, iar 36,9% cred ca aceasta boala nu poate fi vindecata din cauza lipsei tratamentului