Prof. dr. doc. Iulian Mincu s-a stins din viata in aceasta dupa-amiaza

0
26

Potrivit unor informatii de ultima ora provenite de la surse din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a€œProf. Dr. N. Paulescu”, fondatorul acestei institutii medicale, prof. dr. doc. Iulian Mincu, s-a stins din viata in aceasta dupa-amiaza, lasand in urma domniei sale o specialitate medicala de sine statatoare.

Prof. dr. doc. Iulian Mincu, fost Ministru al Sanatatii in perioada 1992-1996, a infiintat specialitatea de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in urma cu 45 de ani, facand astfel ca tara noastra sa se numere printre putinele state in care exista o specialitate medicala independenta ce vizeaza exclusiv diabetul.

De asemenea, prof. dr. doc. Iulian Mincu a fost personalitatea care a infiintat Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, societate pe care a si condus-o din 1974 pana in 1999.

Ad in title

Echipa Sanatatea Press Group transmite condoleante familiei si celor care l-au cunoscut.

In cadrul celui de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, desfasurat in 2015, a fost prezentat in premiera un material documentar despre infiintarea specialitatii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in care prof. dr. doc. Iulian Mincu a vorbit despre cum s-au pus bazele diabetologiei in Romania.

Articolul precedentPodiatrul, specialistul care are grija de sanatatea picioarelor
Articolul următorReprezentantii Institutului „Prof. Dr. N. Paulescu” regreta profund trecerea in nefiinta a Prof. dr. doc. Iulian Mincu