Prof. Dr. Coriu: Există o relație de criză între medici și administrație, în special CNAS

0
74

Prof. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a declarat că în acest moment, există o ruptură aparentă între corpul medical și societate, o relație de criză între medici și administrație, în special Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și o gravă criză în relația medic-pacient.

„O societate modernă are nevoie de un corp medical bine dezvoltat, un corp profesional care să corespundă nevoilor și provocărilor sistemului medical. Din păcate, în România, la acest moment, există o ruptură aparentă între corpul medical și societate. De asemenea, o relație de criză între medici și administrație, în special Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ca o consecință, și o gravă criză în relația medic-pacient”, a declarat prof. Dr. Daniel Coriu.

Acesta a mai spus că se constată o degradare constantă a relației medic-pacient, cu impact nedorit, asupra actului medical, un viitor incert în care medicul va practica o medicină defensivă, iar pacientul nu va primi ceea ce are nevoie din punct de vedere medical.

Ad in title

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ceremonia oficială a fost moderată de prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Articolul precedentProf. dr.Jinga: Echipele medicale, nevoite să trateze pacienți COVID și non-COVID, în condiții extreme
Articolul următorIoana Măhăilă, noul ministru al Sănătății, despre paturile ATI pentru pacienții COVID-19