Ioana Măhăilă, noul ministru al Sănătății, despre paturile ATI pentru pacienții COVID-19

0
82

În spitalele din România erau, marți, 1.634 de paturi ATI pentru pacienții COVID, a declarat, miercuri seară, Ioana Măhăilă, noul ministru al Sănătății.

„Problema principală acum în spitale e disponibilitatea redusă a paturilor ATI. În ultima săptămână, numărul de cazuri a scăzut cu 10%, așa că ne așteptăm ca solicitarea pe paturi să nu mai crească în perioada următoare. Depinde de noi cum gestionăm spitalele și de oameni cum gestionează măsurile de prevenție”, a declarat noul ministru al Sănătății.

„Numărul de paturi ATI, la 20 aprilie, era de 1.634 în secțiile ATI COVID. Ele sunt paturile ATI dedicate COVID. Până la 4.000 sunt paturi avizate în structurile spitalului care sunt dedicate altor patologii. Cred că prin modificarea Ordinului care direcționa circuitele intraspitalicești și pacienții COVID s-a permis o flexibilizare a secțiilor. Acum sunt spitale mixte, nu COVID și non-COVID. Împreună cu managerii de spitale, cred că ne putem flexibiliza și noi acțiunile așa în cât să ne adaptăm pentru pacienții COVID și cu alte patologii”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ad in title
Articolul precedentProf. Dr. Coriu: Există o relație de criză între medici și administrație, în special CNAS
Articolul următorDr. Nicolescu (DSP București): Medicii, parte esențială a unui răspuns eficient în actualul context pandemic