Dr. Nicolescu (DSP București): Medicii, parte esențială a unui răspuns eficient în actualul context pandemic

0
238

Dr. Oana Nicolescu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, a declarat că medicii formează o parte esențială a unui răspuns eficient în actualul context pandemic, dând exemplul Marii Britanii care a solicitat ca pensionarii și studenții la medicină să se ofere voluntar pentru combaterea pandemiei de COVID-19

„Dacă în Marea Britanie, de exemplu, Guvernul a solicitat ca pensionarii și studenții la medicină să se ofere voluntari în răspunsul la COVID-19, acest lucru ar trebui să ne pună un semn de întrebare referitor la când începe și când se termină obligațiile noastre profesionale. Profesiunea medicală este adesea descrisă ca având un contract implicit cu societatea pentru a oferi un ajutor medical în perioadele de criză, care includ o așteptare rezonabilă și legitimă ca medicii să răspundă în aceste situații pandemice cauzate de boli infecțioase”, a declarat dr. Oana Nicolescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ad in title

Ceremonia oficială a fost moderată de prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Articolul precedentIoana Măhăilă, noul ministru al Sănătății, despre paturile ATI pentru pacienții COVID-19
Articolul următorVicepreședinte CMMB: În sens juridic, doctorii așteaptă foarte multe lucruri