Prof. dr.Jinga: Echipele medicale, nevoite să trateze pacienți COVID și non-COVID, în condiții extreme

0
76

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a declarat că transformarea unor clinici medicale, de specialitate, în spital suport COVID a declanșat un nou val de neajunsuri în rândul echipelor medicale ce s-au văzut nevoite să trateze pacienți COVID, dar și non-COVID, în extreme condiții.

Prof. dr. Viorel Jinga a spus că, în ultimul an, responsabilitățile medicilor au crescut exponențial, „depășind orice graniță a profesiei cărora aceștia s-au dedicat, în sarcina lor intrând nefiresc alte atribuții, transformate peste noapte în obligații, reprezentând dezvoltarea unor parametri tehnici sau administrativi”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ad in title

Ceremonia oficială a fost moderată de prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Articolul precedentNoul ministru al Sănătății: Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorități
Articolul următorProf. Dr. Coriu: Există o relație de criză între medici și administrație, în special CNAS