Productia de hrana va trebui aproape dublata in 2100, din cauza cresterii populatiei lumii, a inaltimiisi a greutatii oamenilor

0
124

O analiza a cercetatorilor germani arata ca omenirea va avea nevoie de 80 la suta mai multa hrana pentru intreaga populatie, in anul 2100. Nevoia mai mare de calorii a indivizilor va fi provocata, in proportie de 18%, de creşterea estimata a inalţimii şi greutaţii la nivelul populaţiei globale.

”Potrivit estimarilor noastre, necesarul mediu de energie va fi mai mare cu 253 kcal de persoana intre 2010 şi 2100, daca se ia in considerare creşterea IMC şi a inalţimii”, a explicat coautorul Lutz Depenbusch din cadrul World Vegetable Center. ”La nivel global, calculam ca, potrivit modelului nostru, efectul creşterii IMC şi a inalţimii ar duce la o suplimentare a necesarului de calorii egal cu cerinţele din 2010 ale Indiei şi Nigeriei, laolalta”, a afirmat Depenbusch, potrivit Agerpres. Cele 253 de calorii adaugate in dieta zilnica a unei persoane ar echivala cu doua banane mari sau o porţie de cartofi prajiţi, dupa cum a exemplificat specialistul.

Conform studiului, efectuat de o echipa de la Universitatea din Gottingen, 60 de procente din cantitatea suplimentara de calorii ar fi rezultatul creşterii populaţiei lumii. De altfel, raportul ONU intitulat „World Population Prospects” arata ca populaţia va creşte de la aproape şapte miliarde in 2010 la aproape 11 miliarde in 2100.

Autorii studiului au avertizat ca ţarile subsahariene vor fi cele mai afectate de aceasta creştere a necesitaţilor calorice. Aceasta regiune a fost deja martora unei creşteri accentuate a necesarului caloric in contextul unei rate rapide de inmulţire a populaţiei.

Cercetatorii au avertizat ca un eşec al politicii alimentare globale ca raspuns la aceasta creştere a necesarului caloric ar putea exacerba inegalitatea alimentara şi economica. Ei au subliniat ca sporirea cererii pentru produse alimentare ar conduce la o creştere a preţurilor acestora. in timp ce naţiunile bogate ar putea absorbi aceste creşteri, ţarile mai sarace ar avea dificultaţi, ceea ce ar duce la mai multe cazuri de malnutriţie. 

Articolul precedentReactia Sanitas dupa decizia Guvernului privind sporurile: Un prim pas spre normalitate
Articolul următorPericol de accidente de sabatori; cat de periculos este dopul de la sticla desampanie