Producatori: Discontinuitatile in procesul de fabricatie a imunoglobulinei, cauzate in special de lipsa materiei prime

0
5

Producatorii de imunoglobulina au dat asigurari ca vor demara, incepand din aceasta luna, procedurile pentru redirectionarea pe piata din Romania de pe celelalate piete europene a unor cantitati de imunoglobulina necesare in tratarea imunodeficientelor primare si a bolilor autoimune, informeaza un comunicat de presa primit la adresa redactiei SanatateaTV.ro.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei intalniri, care a avut loc ieri, intre ministrul Sanatatii si reprezentantii celor cinci mari companii producatoare de imunoglobulina umana reunite in Asociatia producatorilor de plasma si produse plasmatice.

Producatorii sustin ca aparitita unor discontitunitati in procesul de fabricatie a imunoglobulinei sunt cauzate in special de lipsa materiei prime.

Autoritatile romane vor lua in calcul intentia de a stabili, impreuna cu reprezentantii producatorilor de derivate din plasma, procedurile si conditiile in care se poate colecta plasma de la donatori romani pentru a fi folosita ca materie prima de catre companiile producatoare de imunoglobulina, se mai arata in comunicatul de presa.

in urma declansarii Mecanismului de Protectie Civila pentru achizitia imunoglobulinei pentru imunodeficiente primare din statele membre UE si NATO, aproximativ 70 de state au achiesat la acest sistem si cauta solutii pentru a spijini Romania. Ministerul Sanatatii va centraliza toate propunerile pe care le va primi, in vederea achizitionarii prin Compania Nationala UNIFARM S.A a cantitatilor de imunoglobulina necesare pentru tratamentul pacientilor cu imunodeficienta primara pentru o perioada de doua luni, mai informeaza comunicatul de presa.

Articolul precedentProf. dr. Florin Mihaltan: Fumatul pasiv este a treia cauza a afectiunilor netransmisibile prevenibile
Articolul următorProf. univ. dr. Mariana Graur: Peste 38% din populatia adulta din Romania este afectata de sindromul metabolic