Proces de optimizare şi modernizare privind contractarea şi decontarea serviciilor medicale, demarat de CNAS

0
186

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță începerea unui proces de optimizare şi modernizare a modului în care se realizează contractarea şi decontarea serviciilor medicale în toate domeniile de asistenţă medicală.

Astfel, a fost aprobată constituirea a două grupuri de lucru, sub îndrumarea metodologică a instituţiei, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate Casele judeţene de asigurări de sănătate.

Potrivit CNAS, noile proceduri trebuie să răspundă cât mai bine nevoilor asiguraţilor, în condiţiile în care accesul la servicii medicale este diferenţiat, la ora actuală, în funcţie de judeţ şi localitate, existând „inechitate” între marile centre universitare ale ţării şi zonele cu deficit de specialişti.

„Iniţiativa reprezintă un pas semnificativ către modernizarea şi digitalizarea sistemului nostru de sănătate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficienţă şi transparenţă. Uniformitatea şi claritatea în aplicarea legislaţiei peste tot în ţară şi faţă de toţi asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale garantează un acces mai echitabil al cetăţenilor la servicii medicale în toate regiunile. Suntem hotărâţi să aducem îmbunătăţiri semnificative în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi să creăm un sistem care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate”, a declarat Andrei Baciu, preşedintele CNAS.

Grupurile au în componenţă reprezentanţi din structurile de specialitate ale CNAS şi Caselor de asigurări de sănătate cu cea mai bună practică în domeniu.

 

Articolul precedentStudiu: Cel mai mare progres în tratamentul împotriva cancerului de col uterin din ultimii 20 de ani, anunțat de cercetători
Articolul următorInstrument AI pentru a accelera descoperirea de noi medicamente, creat de cercetători chinezi