Primul pacient non-COVID-19 a fost internat la Spitalul Județean Suceava

0
59

Primul pacient non-COVID-19 a fost internat la Spitalul Județean Suceava, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Astfel, Spitalul Judeţean Suceava a început de astăzi să funcţioneze cu sectoare non-COVID.

„Începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secţia Infecţioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi trataţii pacienţi COVID, cei de pe Terapie Intensivă şi dializaţii”, a spus Flutur.

Ad in title

De asemenea, astăzi a ajuns și stația de osmoză inversă, ce va fi montată pentru dializă.

În ultimele 24 de ore au fost internate la SJU Suceava 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 39 au fost externate, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical, a anunţat, luni, Prefectura Suceava, citată de Agerpres.

Sursa citată precizează că în SJU Suceava sunt internaţi, în prezent, 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi COVID-19, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI. La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 29 de pacienţi COVID-19 şi 23 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Articolul precedentANALIZĂ Posibil focus pe Africa și America Latină pentru testarea de vaccinuri împotriva noului coronavirus
Articolul următorCoronavirus: Afirmațiile unui celebru medic italian au generat o polemică