Primul centru de vaccinare anti-COVID drive-thru din Capitală se va deschide joi

0
30

Primul centru de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-thru în Capitală se va deschide joi, 29 aprilie, în Piața Constituției, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

”În municipiul București, joi, 29 aprilie, va fi deschis primul centru de drive-thru în Piața Constituției. Vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer, prezentarea este directă, fără programare în platformă. Din punct de vedere organizatoric, în cursul zilei de mâine toată activitatea va fi deja pregătită”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a reamintit și faptul că de pe 4 mai va începe și vaccinarea împotriva noului coronavirus de către medicii de familie. Serul utilizat va fi cel de la Johnson&Johnson.

Ad in title

”Din data de 4 mai începe activitatea de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie. În mod deosebit, în prima etapă, prin intermediul medicilor de familie care și-au exprimat disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare. Începând cu astăzi și mâineurmează a se distribui primele doze de la compania Johnson&Johnson, vorbim de circa 57.500 de doze care merg către centre regionale de depozitare și ulterior prin intermediul direcțiilor de sănătate publică aceste doze vor fi repartizate la medicii de familie. Vorbim în primă etapă de circa 25 de doze alocate pentru fiecare medic de familie. La sfârșitul lunii aprilie, cred că pe 30 aprilie, vom primi următoarea tranșă de vaccin de la compania Johnson&Johnson și vom completa acest necesar până la aproximativ 80.000 de doze cât este calculat pentru a putea demara această activitate de vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Tot cu serul Johnson&Johnson vor fi vaccinați și pacienții cu boli cronice din spitalele non-COVID.

”Tot cu vaccin de la compania Johnson&Johnson încercăm să asigurăm vaccinarea prin echipe mobile, prin centre mobile și este una dintre opțiunile pe care le luăm în calcul atunci când vom demara distribuirea dozelor de vaccinîn spitalele non-COVID pentru vaccinarea pacienților cu boli cronice internați”, a mai subliniat Gheorghiță.

 

Articolul precedentGheorghiță: Crește numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19 pe flux pentru vaccinul Pfizer
Articolul următorGheorghiță: La Maratonul Vaccinării de la București vor fi 50 de fluxuri de vaccinare anti-COVID-19