Gheorghiță: La Maratonul Vaccinării de la București vor fi 50 de fluxuri de vaccinare anti-COVID-19

0
41

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat marți că în cadrul Maratonului vaccinării de la București, care se va desfășura în perioada 7-9 mai, vor fi organizate 50 de fluxuri de vaccinare. Serul utilizat va fi cel produs de Pfizer.

Maratonul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București și se va desfășura în două locații, respectiv Sala Palatului și Biblioteca Națională.

”Am văzut cu toții evenimentul organizat în Timișoara, acel maraton al vaccinării care, din punctul nostru de vedere, a fost un succes. Tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în București, în perioada 7-9 mai, vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locații diferite: Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, și Biblioteca Națională, unde vor fi organizate 10 fluxuri. Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București cu sprijinul și cu implicarea reprezentanților autorităților locale și CNCAV. Activitatea de voluntariat și toată logistica necesară este asigurată de UMF, de corpul academic și de toți cei care își doresc să participe la acest demers”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Ad in title

Astfel de evenimente vor fi organizate în perioada 14-16 mai și în alte orașe din țară.

”De asemenea, în perioada 14-16 mai, la nivel național, în mod deosebit în Cluj-napoca, Târgu Mureș și Iași, universitățile de medicină organizează astfel de evenimente de vaccinare prin care ne dorim facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare fără să existe nevoia acestei programări directe”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Articolul precedentPrimul centru de vaccinare anti-COVID drive-thru din Capitală se va deschide joi
Articolul următorProiect pilot la Craiova: 24 din 24 de ore de vaccinare anti-COVID-19, fără programare