Primarul general al Capitalei, prof. univ. dr. Sorin Oprescu a primit in data de 17 octombrie 2012, din partea Universitatii de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu” din Chisinau, titlul de Doctor Honoris Causa, potrivit unui comunicat de presa remis SanatateaTv.ro.

La ceremonie au participat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”, acad. prof. univ. dr. Ion Ababii, acad. prof. univ. dr. Gheorghe Ghidirim, presedintele Colegiului Medicilor din Republica Moldova , ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius lazurca, prof. univ. dr. Florian Popa, fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, primarul general al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, precum si membrii ai Senatului Universitatii, profesori, doctoranzi, medici si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”.

Acad. prof. univ. dr. Ion Ababii a declarat ca „printre traditiile invatamantului mondial se distinge in mod special ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa, acordat celor mai remarcabile personalitati nationale si internationale, in semn de profunda recunostinta si inalta apreciere. sedinta de astazi este consacrata acordarii titlului de Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Sorin Oprescu, chirurg de specialitate, doctor in medicina si primar general al Bucurestiului. Domnul Sorin Oprescu a fost votat in unanimitate de catre Senatul Universitatii pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. Distinsa sa personalitate contribuie la dezvoltarea relatiilor noastre cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, la relatiile intre capitalele ambelor surori si nu in ultimul rand, la realizarea sperantelor noastre de integrare europeana”.

Dupa acordarea titlului de Doctor Honorius Causa si intonarea imnului „Gaudeamus Igitur”, primarul general, Sorin Oprescu a subliniat faptul ca este onorat de distinctia primita si i-a indemnat pe studentii prezenti sa-si continue activitatea, pentru ca „meserie mai frumoasa decat cea de medic nu exista”.